MAX FIGHT очаква Йосиф Панов, заложена е титлата на UBO!

5 от 5 / 1 гласа

Българският боксьор от световна класа - Йосиф Панов е изправен пред едно от най-сериозните предизвикателства в своята кариера. Носителят на интернационалния пояс на Универсалната боксова организация (UBO) от април тази година, ще трябва да излезе в спор с поляка Пжемислав Руновски, който бе назначен за задължителен негов претендент в сблъсък за световната титла в полусредна категория.

Панов спечели пояса си до 66.7 кг, побеждавайки с единодушно съдийско решение аржентинеца Викториано Сантиян на галавечерта MAX FIGHT 53, която се проведе в столичната “Арена София”. Непосредствено след успеха си, Йосиф бе награден от президента на бойната верига - Любен Джубрилов. Така боксьорът завоюва 24-ата си професионална победа, която за него бе осма поред.


Руновски е на 29 години, а във визитката си има 20 победи, 2 загуби и един равен мач, информират от Alexeev Boxing Promotions.

Най-значимият му успех е срещу легендата на колумбийския бокс Самюел Варгас. Двамата се изправят в десет рунда на 8 юли миналата година, като полякът печели по точки и взима международната титла на IBO в полусредна категория. Руновски е печелил и титлата на WBC за младежи.

Мачът за пояса трябва да се проведе до края на ноември, като ще бъде под егидата на Български професионален боксов съюз, със супервайзор Евгения Петрова.

MАXFIGHT е най-логичният домакин на срещата, предвид факта, че Йосиф Панов постигна големите си професионални успехи именно на ринга на най-популярния боен промоутър в България.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден