Санди Масуд: Българските фенове трябва да очакват тежка битка за своя идол Йосиф Панов!

5 от 5 / 1 гласа

Санди Масуд е френски професионален боксьор с актив от 17 победи и 6 загуби. Той е на 37 години и боксира на ринга с обратен гард. Последната му загуба е през далечната 2015г., когато доктора прекратява срещата му в 7-и рунд срещу действащия световен шампион във версия IBO и непобедим в кариерата си след 27 успеха и 1 равенство - #15 в света Давид Папо.

Масуд също записва оспорвана битка с действащия европейски шампион Джорди Вайс, който също е непобедим в 31 срещи на професионалния ринг.

От 2017г. кариерата на Масуд е в подем и той регистрира 9 последователни победи. Първата най-значима от тях идва през 2020г., в Беларус, където той е поканен за съперник на Нурсултан Жангабаев (8-0) от Казахстан, а срещата е в 10 рунда като са заложени цели три международни титли на IBF, WBA, WBO. Санди печели по точки след 7 рунда, когато реферът прекратява срещата поради инцидентен удар на главите между двамата боксьори.

Следва победа за интерконтиненталния пояс на WBA в полусредна категория срещу непобедения до тогава Оливър Моленберг. Още една победа срещу боксьор, който не познава загубата – Нурали Ердоган (12-0) за франкофонската титла на WBC продължава серията на Масуд. Резултатите и титлите, спечелени от него говорят за това, че той е изключителен професионалист и боксьор от световна класа.

В момента французинът се намира на много добра позиция в официалната ранглиста на EBU, където е поставен под №12. До момента Йосиф Панов не се е изправял срещу подобен съперник. Интересно е, че и за двамата това ще бъде първи мач за световна титла и първи мач с продължителност от 12 рунда по 3 минути. 

Ето какво сподели Санди Масуд преди битката си с Йосиф Панов на MAX FIGHT 56:

Ще те видим за първи път в България. Какво да очаква публиката от теб?
- Публиката може да очаква страхотна, вълнуваща битка с много себераздаване.

Като какъв боксьор се определяш?
- Аз съм здрав боксьор със стоманен ум и желязна психика.

Това ли е най-важната битка в кариерата ти?
- Да, надявам се тази битка да завърши с победа за мен в края на срещата и да отвори нови хоризонти пред мен на най-високо световно ниво.

Какво знаеш за Йосиф Панов?
- За Панов няма какво да кажа, изглежда издръжлив, ще трябва да определям отлично темпото си.

Каква стратегия би била подходяща срещу такъв опонент?
- Нямам стратегия, освен да се адаптирам към стила му на бокс, да го карам да пропуска и да загуби увереност в себе си и собствените си възможности. И двамата сте в дълга серия от мачове без загуба.

Означава ли това, че ще видим качествена и равностойна битка?
- Да, един от нас ще загуби непобедимостта си от 2015 г.,  само се надявам, че съдиите ще бъдат реноминрани и безпристрастни по отношение на резултата.

Притесняваш ли се, че няма да имаш много фенове в залата? Или това те мотивира допълнително?
- Разбира се, най-вероятно ще имам много по-малко фенове в залата, но това не променя нищо за мен. От 2021 г. не съм се боксирал пред моята публика. Свикнал съм да се бия навън и да нося победа у дома, надявам се това да продължи и занапред.

Разкажи за твоята кариера до момента. Имаш няколко спечелени пояса. Какво още трябва да знае българската публика за теб?
- Започнах да се боксирам професионално преди 10 години, с няколко първоначални поражения от моите противници. Повечето от пораженията ми бяха несправедливи, което ме направи по-силен и ме закали психически. Спечелих всичките си колани срещу непобедени боксьори извън дома ми. Което доказва, че българските фенове трябва да очакват тежка битка за своя идол Йосиф Панов.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден