Размисли и страсти

0 от 5 / 0 гласа

След предизвикалия огромен интерес 28-ми турнир на Max Fight, резултатите се променят и съдиите ще бъдат санкционирани.

Припомняме ви, че организаторите на турнира се самосезираха и потърсиха писменото становище от съдийската колегия поради съмнения за неправилно отсъждане, въпреки че нямаше подадена контестация от венецуелеца Рони Александър. Основна причина беше желанието на феновете мачът да се анализира детайлно отново.

След повторното разглеждане на двубоя и поведението на ринга на двамата бойци, съдиите излязоха с официално решение, че са допуснали грешка и всъщност Рони Александър е показал превес над Румен Димитров. "Венецуелецът не беше в състояние да се изправи след края на трети рунд, което бе една от основните причини за първоначалното ни решение. След ревизиране на цялата среща, установихме, че Рони печели срещата по точки. Искаме да отбележим също, че макар видимото превъзходство на венецуелеца в стойка, Румен Димитров го би на земя. Нека не пропускаме и факта, че самият Рони вдигна ръката на Румен и го призна за победител."

Президентът на организацията взе предвид съдийското решение, но изложи своето становище: "За мен мачът има по-скоро контролен характер, тъй като противник на Рони Александър трябваше да бъде другият близнак – Росен, но поради тежка контузия му се забрани да се бие. Заради забавянето на решението на съдийската колегия, а най-вече, защото световната практика и правила не предполагат да има промяна на решение, ако не е подадена контестация от страна на състезател или щаба му, ние, като организатори на турнира, обявяваме мача за "несъстоял се" (NC - No contest). Искам да отбележа, че за да не останат зрителите разочаровани, че мачът с чужденеца нямаше да се състои, Румен излезе достойно и замести брат си, макар да нямаше подготовка да се качи на ринга. Не мога да разбера защо повечето зрители критикуват Румен, вместо да подкрепят българския шампион и да се радват за успехите му. Има достатъчно примери, в които български състезатели биват "порязвани" на големи спортни форуми.

След целия този шум около резултатите и преразглеждането на съдийското решение, наказания ще има, но не за бойците, а за съдиите, които не отсъдиха точно и се забавиха с писменото си становище. Целта на Max Fight е да осигурява изключително атрактивни за публиката срещи, както и подходяща среда за развитие на българските бойци. Искам да кажа на всички фенове, че предстои вълнуващ турнир на 01.12.2012 и вече е сигурно, че реванш между Рони Александър и Близнаците ще има. Прави чест на Росен, че е готов да се бие при всякакви условия, дори залагайки шампионския си колан" – коментира Любен Джубрилов.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден