Прецедент в историята на Max Fight и ММА турнирите

0 от 5 / 0 гласа

За пръв път в иторията на ММА спорта ръководството на Max Fight се самосезира и предстои да разгледа вече постановено съдийско решение. Президентът на Max Fight Production - Любен Джубрилов, изиска от ръководещия съдийската колегия – Пламен Петров, официално писмено становище относно съдийското решение от турнира Max Fight 28 за присъждане на победа на световния и европейски шампион по бойно самбо – Румен Димитров-Близнака.

След спорната победа на Румен Димитров над венецуелеца Рони Александър на 28-мия ММА турнир, който се проведе на 02 август в Свети Влас, феновете на спорта реагираха много остро. В интернет пространтвото се появиха многобройни коментари, че победата на Румен-Близнака е нагласена и, че съдийско решение му е помогнало да вземе титлата. Феновете също така искат видеото с двубоя на Рони Александър и Румен да бъде публикувано в медийното пространство, за да може то да бъде анализирано. Поради договора с BTV Media Group, които имат официалните права за излъчването на всички турнири, продуцирани от Max Fight, организаторите на турнира не могат да изпълнят исканията на феновете преди 09.08.2012г, когато турнирът ще бъде излъчен по BTV Action.

Венецуелецът Рони Александър не е подал възражение относно резултата от двубоя в определения за това срок. Въпреки това, организаторите на турнира се самосезират за преразглеждане на съдийското решение, за да покажат на феновете, че няма нагласени мачове и подарени победи.

След като се разгледа писменото становище на съдиите, ръководството на Max Fight ще вземе решение дали да анулира мача и да го назначи за преиграване на 01.12.2012 в зала "Арена Армеец", но с по-голяма награда – шампионската титла.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден