България в основата на развитието на световния ММА

0 от 5 / 0 гласа

Вчера късно вечерта делегацията на БФММА се завърна в България. Целта на посещението в Москва бе учредителният конгрес на световната aсоцияция WMMAA.

WMMAA е със седалище Монако, а президентът на асоциацията е Вадим Финкелщайн. Целите на тази организация са развиване на аматьорския ММА спорт по света и признаването на този спорт във всички държави. Имаше участници от 26 страни от целия свят. Искаме да отбележим, че България е първият официален член на WMMAA. Присъединяването на страната ни към този световен проект стана преди 2 години, след разговор между Вадим Финкелщайн и Любен Джубрилов, когато WMMAA беше само една проекто-идея. Почетен президент на асоциацията е легендата в смесените бойни изкуства - Федор Емелияненко.

След като правилата и детайлите по учредяването бяха представени на участниците в конгреса, думата взе Федор. Неговото мнение е, че спортът ММА трябва да се практикува и развива в целия свят още от детска възраст и че трябва да се изготвят правила, методики и тренировъчни програми, които да се преподават във всяка страна членка. За голяма радост на руснаците, тяхното министерство на спорта издаде лиценз на Съюз ММА Русия с президент Федор Емелияненко и призна ММА за спорт на територията на Руската Федерация.

Вечерта бяха и финалите на Русия за държавното първенство по ММА. Българската делегация изгледа първенството на живо и се запозна с бойците, които ще вземат участие на Европейското първенство в Санкт Петербург на 13-15 ноември. БФММА ще проведе квалификации за определяне на българския национален отбор, който ще защитава честта на България на Европейското първенство.

След края на финалите на държавното първенство, започна и професионалният турнир M-1 Challengе-34. Основната среща бе между Александър Емелияненко и Константин Глухов. Двубоят протече много интересно и динамично. Глухов, който е неколкократен шампион по кик и тай-бокс, търсеше нокаута. Александър успя да го победи след отлична игра в партер.

 




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден