Чували ли сте за Ganryujima Fight – Хибрид на MMA

0 от 5 / 0 гласа

Това бойно изкуство е съвсем ново, а негова родина, както подсказва и името, е Япония. Първата надпревара от този род се проведе миналата година в Токио, като в нея участва и българинът Камен Георгиев. Рингът е кръгъл с диаметър от 8 метра, а височината му е 60 см, като е напълно отворен, без важета или клетка. Правилата позволяват около него да има ров с вода, но това не е задължително условие.

Битките се състоят от три рунда, като всеки от тях е от по три минути, а между тях има 60 секунди почивка. При желание от страна на състезателите, сблъсъкът може да се удължи с още един рунд.

Що се отнася до облеклото, бойците трябва да разполагат с горнище без ръкави и два чифта панталони, от които да избират, както и ръкавици за ММА.

Срещата приключва при нокаут, технически нокаут или съдийско решение. Победител е този,  който успее да да изхвърли от „дохьото” съперника си три пъти в рамките на един рунд. Точки се печелят за нанесени удари в тялото и за изхвърляне на съперника от ринга.

Не са позволени удари в главата, както и удари с крака и душене, ако съперникът е на земята. Бойците може да се бият с лакти и с глава. Не е забранено бойците да бъдат в клинч, стига да не е на земята.




Оставете вашето мнение


Невалидно

Невалиден